top of page
  • Foto del escritordragonicnews

Neix la primera associació Drag del país

Asociación Drag pretén acabar amb les injustícies del sector (explotació laboral, discriminacions...) mentre crea xarxa i comunitat entre les Drag Queens del territori

El món del Drag continua sent un tabú, però a poc a poc les artistes estan escapant de la presó d'estereotips i aixequen la seva veu per parlar sobre experiències negatives al "mundillo". Ara, han fet el següent pas: han creat Asociación Drag, una associació sense ànim de lucre per lluitar juntes contra les injustícies contra les quals s'enfronten dia a dia.






Una de les queixes principals de les artistes és l'explotació laboral. Un exemple d'aquest fet, és que en diversos casos, el que cobren les Drag Queens per actuar no cobreix les despeses de producció (vestuari, maquillatge, desplaçament...), o directament es fan "concursos" en els quals només cobra la Drag Queen guanyadora, com van explicar diverses artistes a Dragònic.


Quins són els objectius de l'associació?

Un dels objectius principals de l'associació és aconseguir condicions laborals justes i regulades per les Drag Queens, però no és l'únic. També es pretén aconseguir que els espectacles es duguin a terme en espai segurs, en els quals s'apreciï i es respecti l'art del Drag i es condemni qualsevol classe de discriminació (racisme, homofòbia...).


Com es pretén assolir aquests objectius?

Asociación Drag és una plataforma cooperativa que pretén unir les artistes per organitzar esdeveniments i crear comunitat Drag. A més, l'associació ofereix una sèrie de serveis perquè qui es mogui per aquest sector no se senti sola ni incompresa: serveis d'assessorament econòmic, accés a contactes per ajudar a créixer a les artistes sense competició ni ambient tòxic, servei d'atenció a la salut mental, i tallers per millorar en diversos àmbits de l'art i la qualitat dels espectacles, entre d'altres.


Com funciona l'associació?

L'associació vol posar al centre a les mateixes Drag Queens perquè decideixin sobre la seva feina, i és per això que a través d'assamblees, les membres de l'associació poden votar i escollir les accions i esdeveniment de l'associació. A més a més, la plataforma compta amb socis que col·laboren per oferir col·laboracions.


El primer esdeveniment que s'ha organitzat per recaptar fons és l'Assamblea Drag, que tindrà lloc el dissabte 9 de setembre a la sala Paral·lel 62. En aquesta festa que es farà amb l'objectiu de recaptar fons per la plataforma, vint-i-dos membres i artistes de l'Associació Drag ho donaran tot damunt de l'escenari per entretenir i reivindicar a la vegada.







Commentaires


Altres entrades

bottom of page