top of page
  • Foto del escritorAbril Montero

'Todo Era Campo', el debut poètic de la Pink Chadora

El llibre sortirà a la venta el set de juny de la mà de l'editorial Letraversal

Imatge de la Pink Chadora.


Pink Chadora, concursant de la tercera edició de Drag Race España, publicarà el seu primer llibre ‘Todo Era Campo’ el set de juny d’aquest any, tot i que ja es pot reservar en pre-venta i aconseguir una làmina firmada per ella. El llibre és un poemari queer que tracta la vida des de la perspectiva del Drag i, tal com informava Pink Chadora al seu Twitter, està a punt de col·locar-se entre els 100 llibres més venuts d’Amazon.


El motiu principal pel qual la Pink Chadora ha decidit publicar el llibre és perquè “l’art drag ha arribat per quedar-se” i s’ha de reivindicar, sobretot tenint en compte les polítiques discriminatòries que s’estan duent a terme a altres països. En paraules d’Elizabeth Duval, qui ha escrit el pròleg de l’obra, ‘Todo Era Campo’ té a veure amb "la curiosa intersecció entre el drag i qualsevol altre personatge", així com què succeeix quan ens convertim en una persona que no som nosaltres.


Portada de 'Todo Era Campo'


El poemari comptarà amb 68 pàgines, de les quals unes quaranta estaran repletes dels diferents escrits de l’artista. En total, hi trobarem vint-i-cinc poemes i alguns d’aquests ja han estat postejats a les xarxes socials com a sneak peek de l’obra. Un exemple d'això és el poema Entre tú y yo.

Pink Chadora és una artista multidisciplinar que ha començat ha guanyar popularitat en el concurs de drag, Drag Race España. No obstant això, porta des del 2019 a la industria. La seva obra gira en torn a allò rural, a la comedia i al cos, tot això entès com un espai on moldejar noves fantasies en estructures més antigues. I aquest tret es deixa entreveure en el seu drag i en la seva poesia, ja que PInk Chadora considera que ambdues disciplines són capaces de visibilitzar les nostres contradiccions i operar com a factor de canvi per esdevenir una societat més conscient i crítica.


En aquest sentit, la seva proposta artística parteix d'un drag que es troba fora de la zona de confort, anar més enllà de tractar l'esfera nocturna i el cabaret i, d'aquesta manera, apropar-se a un públic que acostuma a estar allunyat del transformisme. Per aquest motiu, Pink Chadora fa espectacles en relació amb l'explotació animal, la poesia, de cara a la gent gran o al públic més jove.


A més del llibre de poesia, Pink Chadora s'està obrint pas dins del món de la música, ja que fa poc va publicar la seva primera cançó a les principals plataformes d'streaming com Spotify. Tot i que no està ni escrit ni composat per ella, 'Natural Candy' és el nom del seu primer hit i tracta, principalment, el seu drag amb un ritme electrònic i molt energètic.



Pink Chadora està tenint una bona trajectòria en la tercera edició de Drag Race España, ja que ha estat guanyadora en dos programes i salvada en sis dels que ja han estat emesos. Encara queden sis episodes més de la franquícia de Rupaul, però Pink Chadora es troba entre les candidates preferides del públic.


Pink Chadora imitant la Lola Flores a la tercera edició de Drag Race España.


Altres entrades

bottom of page