top of page
  • Foto del escritorAbril Montero

Texas i Florida se sumen a la prohibició dels espectacles de Drag

Gairebé dos mesos després de l’aprovació de la llei que prohibeix aquest tipus d’espectacles a Tennessee



Els republicans han aprovat una nova llei que restringeix alguns espectacles Drag a l'estat de Texas i, a Florida, han iniciat el procés legislatiu per aprovar-ne una altra. En total, ja són tres estats dels Estats Units que pretenen acabar amb aquest tipus de shows en nom de la "protecció de la infància". Seguint l'exemple de la llei que va promulgar l'estat de Tennessee dos mesos enrere, la principal intenció és prohibir que els menors d'edat puguin presenciar un espectacle de Drag i, per aquest motiu, restringeixen les actuacions de Drag Queens i Drag Kings en determinats àmbits.


Segons el territori, hi ha variacions en la regulació. En el cas de Tennessee, la llei prohibia les actuacions Drag en indrets públics i també en altres localitzacions on puguin ser vistos per infants. A més a més, el Senat de Tennessee va matisar que era considerat "espectacle de cabaret per adults" tot allò que inclogués la imitació de dones i homes, que és bàsicament en el que consisteix el Drag, entre altres coses. En cas d'incomplir la llei, aprovada el 2 de març d'aquest any, la persona pot enfrontar-se a diverses penes: fins a un any de presó si es considera un "Class A misdemeanor" o bé, una multa fins a tres mil dòlars o almenys un any a presó si es tracta d'una "Class E felony".


Texas ha abordat el tema de forma similar, tot i que, per ara, només prohibeix l'accés de menors als espectacles considerats "orientats sexualment". La llei modifica el Codi Penal de Texas per tal de definir les actuacions orientades sexualment i especifica que són aquells en els quals es presenta algun grau de nuesa, un intèrpret masculí s'exhibeix com una dona o una intèrpret femenina s'exhibeix com un home o bé "s'apel·la a l'interès lasciu en el sexe".


El projecte de llei a Florida per la "protecció de la infància" penalitza aquells locals on es duguin a terme aquest tipus d'espectacles i puguin accedir nens. Fins que no s'aprovi no se sabran tots els detalls, però el que introduiria la nova legislació és la capacitat de l'estat de revocar les llicències d'aliments i begudes als establiments i empreses que admeten als nens en les "actuacions d'adults".


La prohibició dels espectacles de Drag és una proposta en auge per part dels conservadors americans i, de fet, nombrosos estats comencen a prendre partida. Alabama, Arizona, Arkansas, Idaho, Kansas, Kentucky, Missouri, Montana, Nebraska, Oklahoma, Carolina del Sud i Virgínia Occidental són exemples de territoris amb intenció d'adherir-se a la nova legislació en els pròxims mesos.


Diverses celebritats conegudes dins i fora de l'univers Drag, han expressat el seu descontentament amb la situació. RuPaul, la cara de la franquícia Drag's Race, va dedicar un post a les xarxes socials per tractar el tema: "les lleis anti-drag són una clàssica tècnica de distracció, que ens distreu dels problemes reals en els quals van ser votats per centrar-se: treballs, atenció sanitària, mantenir els nostres fills fora de perill a la seva pròpia escola". L'artista afegeix: "Les drag queens són els marines del moviment queer. No es torça ni es distreu. Registreu-vos per votar perquè puguem treure del seu càrrec a aquestes acrobàcies i posar a algunes persones intel·ligents amb solucions reals al govern."




Comments


Altres entrades

bottom of page