top of page
  • Foto del escritorAbril Montero

Madonna protesta contra les lleis anti-drag als Estats Units

La cantant destinarà una part de la recaptació del concert a Nashville, Tennessee en la defensa de la comunitat LGTBI.


Madonna. Foto de Gtres.


Madonna ha anunciat que actuarà a Nashville, capital de l'estat de Tennessee, per reivindicar els drets de la comunitat Drag i les persones trans, dies després que s'aprovés la llei anti-drag a l'estat federal. L'actuació tindrà lloc el 22 de desembre d'aquest any i la finalitat de l'esdeveniment és donar una part de la recaptació a diverses organitzacions que defensen els drets de les persones LGTBI, tot i que no s'han revelat els percentatges ni tampoc les associacions que sortiran beneficiades.


La cantant va publicar un post a Instagram per compartir la notícia amb els seus seguidors, fent especial èmfasi a dir que estava "feliç de venir a Nashville a celebrar el Drag i la comunitat trans". A més a més, actuarà conjuntament amb Bob The Drag Queen, guanyadora de la vuitena temporada de RuPaul's Drag Race.


"L'opressió de les persones LGTBIQ+ no només és inacceptable i inhumana; està creant un ambient insegur; està fent d'Amèrica un lloc perillós pels nostres ciutadans més vulnerables, especialment, dones negres trans", sentenciava l'artista en el seu post. "A més a més, aquestes anomenades lleis 'per protegir' els nostres infants són infundades i patètiques. Qualsevol amb mig cervell sap que no deu ficar-se amb una Drag Queen. Bob i jo us veurem des de l'escenari a Nashville on celebrarem la bellesa de la comunitat Queer."


El post de Madonna a Instagram.


El passat 3 de març, Tennessee va convertir-se en el primer estat dels Estats Units en aprovar una llei que prohibia els espectacles Drag en espais públics. Amb aquesta llei, la qual ha obert la porta a altres propostes de llei similars, es defineix el Drag com un "cabaret per adults" i s'iguala a altres actuacions explícites o de tipus sexual com els stripteases. Aquell qui no compleixi la llei, serà penalitzat amb una multa de 2.500 dòlars o, inclús, la presó, en cas que sigui reincident.


A més de Nashville, l'artista ha afegit set noves ciutats més a la seva gira Celebration pels Estats Units: Washington, D.C., Palm Springs, Sacramento, Phoenix, San Francisco, Las Vegas i Philadelphia. El tour començarà el 15 de juliol a Vancouver.


L'artista és considerada una icona de la cultura LGBTI+ a causa del suport que sempre ha donat a la comunitat i ha contribuït al trencament de molts tabús. Durant la seva trajectòria, Madonna ha fet entrevistes i discursos a favor dels drets de les persones queer, i també ha parlat obertament de l'homosexualitat en les seves obres i ha donat visibilitat a la malaltia de la SIDA.


Madonna ha estat una de les artistes més influents en la història del pop i, en aquesta nova gira, intentarà aplegar els seus quaranta anys de trajectòria musical en un sol espectacle. La reina del pop passarà també pel nostre país, parant exclusivament a la capital catalana, on les entrades ja estan exhaurides. Es calcula que, entre la pre-venda (un dia abans de la venda general) i el primer dia de venda general, la cantant va vendre més de 600.000 entrades.


Comments


Altres entrades

bottom of page