top of page
  • Sílvia Pujol

Glamour, humor i espectacle: La Ravalada XXL


Marcus Massalami tocant el violí mentre Mortifa el mira


El 28 de maig a Razzmatazz va tenir lloc La Ravalada XXL. L’esdeveniment va ajuntar artistes drag de Barcelona, Bilbao, Madrid i València, ciutats on s’havia celebrat abans la Dragalada per organitzar una macrofesta. Cada territori va estar representat en una de les diferents sales de la famosa discoteca catalana.


A pocs minuts d’obrir les portes els nervis es notaven en l’ambient. La gent, tant drags com organitzadors, anava amunt i avall. Els passadissos feien olor de perfum i laca i el maquillatge es trobava escampat pels tocadors, encara sense guardar per si les artistes necessitaven fer un últim retoc. Va arribar les 17h i els convidats van anar entrant. A cada sala les drags els rebien i els proporcionaven un mocador amb un color identificatiu per tenir separat cada grup. Al entrar els esperava un DJ: Ellapinchasola (VLC), Aurah Sin DJ (BIL), Lepop DJ (BCN) o Monsieur Blaya DJ (MAD). Abans que els espectacles comencessin van estar punxant diferent tipus de música per aclimatar els espectadors.


València

Albie , Vampirashian i Ovoxphobia dirigint-se al públic.

La terreta va aportar carisma, presència i personalitats variades a la Ravalada. El número, protagonitzat per Vampirashian, Ovoxphobia i Albie va començar amb una interpretació de La Pulga, una cobla de Bella Zulima, de la primera. La seva presència i elegància van fer resaltar l'art que corre en les seves venes i els seus gestos exagerats van afegir un plus d'humor al l'espectacle. Seguidament, va aparèixer Ovoxphobia i, amb el seu aire misterios va començar a fer playback amb diferents cançons. La seva mirada penetrant calava en els assistents, que es van endinsar en l’atmosfera -gairebé terrorífica- del número de la drag. Finalment es va presentar Albie. La Drag Queen va explicar que ella va començar en aquest món imitant a Lady Gaga i va iniciar el seu número cantant dos singles de l’artista estatunidenca: The Edge of Glory i Rain On Me. A part d’entonar, va començar a ballar de forma enèrgica amb moviments que van contagiar el públic. En veure els assistents tan entusiasmats, Albie va baixar de l’escenari per poder moure's al ritme de la música amb ells. L’actuació va acabar amb les tres drags pujades a la tarima ballant Bang Bang i, per finalitzar, es van unir a la festa muntada a la sala Loft.



Bilbao

Las Fellini actuant..

El País Basc va aportar un toc humorístic a la tarda. Dues de les integrants de Las Fellini, ‘Drags no normatives’, van presentar a Barcelona un número especial d’Eurovisión. Amb els seus vestuaris poc elaborats i el maquillatge fet en 10 minuts, el duo va fer resaltar el seu punt fort: la comèdia. I vaja que ho va fer. El públic reia amb cada frase que deien, literalment. Una vegada acabada la intervenció oral, van procedir a ballar èxits del famós concurs europeu de música. El recopilatori incloïa clàssics espanyols com La La La o Vivo Cantando, temes molt recordats com Fuego o Europe’s living a celebration i, evidentment, no podia faltar Rise Like a Phoenix, de la icònica Conchita Wurst. Las Fellini es movien al ritme de la música i s’ho passaven bé: anaven d’una punta a l’altra de la tarima, es canviaven les perruques, jugaven amb els seus vestits i accessoris (una d’elles va arribar a dur únicament una sabata) i interactuaven amb el públic.


Barcelona

Alexandra posant.

A casa van actuar Goliarda Parda, Vértigo Villalobos i Alexandra amb lipsyncs (playbacks) que reflectien la seva personalitat. La primera que va sortir a la tarima va ser Goliarda, que amb la seva altura imponent i les seves fortes expressions facials es va menjar l’escenari. El seu cabell simulava una melena pelroja i el vestuari representava un cos nu: estava escenificant a la Venus de Botticelli, la deessa de l’amor, la bellesa i la fertilitat. Després d’ella va actuar Vértigo Villalobos cantant Euphoria de Loreen. L’artista tenia un bon maneig de l’escenari i la seva mirada penetrant calava en tots els espectadors. Per finalitzar, va entrar Alexandra i va presentar un número d’allò més sexy. La drag seduïa el públic amb els seus gestos i l’embogia amb els seus ulls captivadors. Amb un toc picaresc, va anar-se desvestint fins a quedar amb poca roba. Com a València, les tres artistes es van ajuntar al final per fer un lipsync de Bang Bang.


Madrid

Lady Cricka al seu número

Les primeres notes de Show must go on es van començar a sentir a la sala. Marcus Massalami va aparèixer interpretant l’èxit de Queen amb el seu violí i la gent el va començar a acompanyar cantant la lletra. Quan va acabar la presentació, es va escoltar la típica música de circ i a l’escenari de Madrid va pujar una artista malaguenya: Morfina. Vestida de pallassa, va interpretar Había una vez un circo, però a mesura que la cançó avançava la melodia es va anar tornant cada cop més obscura. Circus de Britney Spears va ser el detonant de la personalitat malvada de Morfina. Per últim, va sortir a la tarima Lady Crika. El seu show estava inspirat en la història d’Adan i Eva: el tema amb el que va fer playback va ser Unholy (cançó amb referències religioses), va utilitzar un peluix d’una serp i es va anar traient peces de roba fins a quedar amb un vestuari on simulava estar despullada. Finalment, Marcus va tornar a tocar el violí, aquesta vegada amb una cançó icònica per les lesbianes: All The Things She Said. L’extasis del final va dur les companyes a treure la samarreta i la perruca a Marcus i, amb els pits enlaire, el Drag King va acabar l’actuació de manera grandiosa.


Comments


Altres entrades

bottom of page