top of page
  • Foto del escritorLaia Carpio

Drag Queens irrompen a La Rambla per Sant Jordi

La llibreria i centre cultural L'Independent va portar a sis Drag Queens al bell mig de Barcelona durant la Diada, i van regalar 600 roses a la gent que passejava pel centre de la ciutat.


L'objectiu de L'Independent és acostar la cultura als joves i promoure la inclusió de minories, així que amb l'objectiu d'unir la literatura i la comunitat LGTB, van contractar a sis Drag Queens per causar impacte i fer un gir diferent de la tradicional celebració.


Roger Torres, l'organitzador de l'activitat, ha emfatitzat en el fet que L'Independent ha contractat a les Drag Queens, ja que "de vegades la gent espera que els artistes no cobrin per la seva feina, però les Drags estan treballant i han gastat temps i diners en preparar-se per sortir a la Rambla. No és només disfressar-se i passejar, també han de saber entretenir i no és gens fàcil!".


Nemesis, una de les Drag Queens que va participar en l'activitat, explica que l'experiència va ser molt positiva tot i que es trobaven en un ambient molt diferent del que estan acostumats. Les Drag Queens actuen en clubs de nit, on els va a veure gent a propòsit. La Drag Queen barcelonina ha confessat que els feia una mica de por sortir la Rambla en ple dia, ja que no sabien quina seria la reacció de la gent. És important destacar que en els últims mesos, a la ciutat hi ha hagut una gran quantitat de delictes d'odi contra gent de la comunitat LGTBIQ+, i per aquest motiu les Drag Queens i l'equip de L'independent patien per la reacció de la gent.


Les artistes Drag van adaptar el seu vestuari perquè fos family friendly, i van vestir amb temàtica de Sant Jordi. Els looks s'inspiren en la princesa, el drac, la rosa i el cavaller. Nemesis relata que "s'acostava tota mena de gent, des de nenes petites amb cara d'il·lusió fins a parelles d'ancians", i afegeix que es va sorprendre per l'acceptació que van rebre per part de les generacions més grans.


Torres concorda amb Nemesis, i explica que esperaven actituds homòfobes, però no van trobar-se amb cap situació d'aquest tipus. "Em va fer molta gràcia com s'acostaven nenes petites a dir que les Drag Queens eren molt guapes". Ell també parla sobre les reaccions de la gent gran: "Hi havia homes grans que feien comentaris i tiraven piropos, però ho feien sempre des del respecte i es notava que volien afalagar, no tenien intenció d'ofendre".


L'Independent considera que l'activitat va ser un èxit: "vam connectar amb la gent i vam fer que ho passessin bé, i això és el que ens anima a continuar amb la nostra feina", explica Nemesis. La llibreria va aconseguir transmetre el missatge d'inclusió, igualtat i respecte pel qual advoca. I sobretot, van emportar-se una imatge de la ciutadania millor de la que esperaven.

Σχόλια


Altres entrades

bottom of page